Tips - hos läkaren

Jag har ju som ni kanske vet sprungit hos läkaren för huvudvärken titt som tätt. Jag har därför plockat upp en del saker man kan tänka på

  1. Ge inte upp! - Jag har varit med om väldigt många olika sorts läkare; någon har inte trott på att jag har huvudvärk så ofta, en annan har försökt pracka på mig medicin, en tredje har tagit lite prover för att sedan inte höra av sig igen, och mitt enda råd är att fortsätt leta! Till slut hittar man ett guldkorn i lerhögen ( som även kallas allmänläkare). Byt läkare gång på gång, tills det kommer någon som tar det på allvar och utreder allt som kan vara fel. Jag hittade min och fick hjälp!
  2. Medicin - Om man stöter på en läkare som vill att man ska prova massa olika mediciner tycker jag att man ska ifrågasätta varför. En huvudvärk har ofta andra bakomliggande orsaker. Att bara försöka få bort symptomen gör ju i bästa fall att man får en liten fristad en stund, men i värsta fall slutar man upp som mig och är beroende. Dessutom kommer man inte bli av med någon huvudvärk på det sättet. Nej, kräv en ordentlig utredning istället!
  3. Järnvärde - Jag tror att jag skrivit något om det här tidigare, men det tåls att ta om. Järnvärdet brukar de flesta läkare testa, men gör de inte det kan det vara värt att be om det. Väldigt många kvinnor i fertil ålder har nämligen dåliga järnvärden och kan behöva äta tillskott. Tänk på att äta en järnrik kost också. Det är t.ex. kött, gröna grönsaker och röda bär
  4. Kräv utredning - Det bästa sättet att komma vidare är att vara en riktig pain in the ass. Fattar läkaren att han inte blir av med dig på annat sätt än att du får komma vidare så har han ju inget val. Jag vet att det är jobbigt att kräva saker, men min uppmaning är att sluta vara så svensk och ta för dig!
  5. Sluta ta tabletter - Om det är så att du tar mycket värktabletter måste du sluta med det. Det finns hjälp att få och det bästa, om man inte kan vara borta från jobb/skola en längre tid, är att trappa ned som jag har gjort. Jag tror att det är bättre att få hjälp även med det. Jag kände i alla fall att eftersom att jag var tvungen att rapportera hur det gick så kunde jag ju inte misslyckas. Om man inte slutar ta tabletter så kommer det att ligga en läkemedelshuvudvärk över den "vanliga" huvudvärken och om det faktiskt är en metod som fungerar kommer man inte märka det. Man är beroende om man tar tabletter mer än 10 dagar i månaden.
  6. Om en sak inte fungerar - be att få testa något annat. Om inget fungerar borde man kräva en neurologisk utredning. Det kan man göra tidigare om man är orolig för att det är något värre. Då slipper man oroa sig för det, eftersom oro i sig kan göra att man blir spänd

Drogfri i en vecka!

Nu har jag varit utan treo en hel vecka! Jag är lite stolt faktiskt. Kanske kommer det gå vägen. Hoppas...

Bättre?

Jag tror faktiskt att det blivit bättre. Sedan jag började med nedtrappningen har jag inte haft sådär fruktansvärt ont, så att man inte orkar jobba. Det är skönt. Förutom när jag har haft migrän förstås. Då kan man inte göra någonting alls.

Jag försöker träna regelbundet och ska försöka hålla mig borta från sötsaker. Det är i och för sig rätt svårt eftersom det är sommar och väldig gott med glass, men vad ska man göra. Förhoppningsvis blir det inte värre av det kanske.

Imorgon tänkte jag ge några nya tips. Får se vad det blir då

Vill ha treo!!!

Sedan jag slutade i torsdags har det varit lite jobbigt. Jag har fortfarande haft huvudvärk varje dag och det har blivit lite värre tror jag.

Jag säger "tror jag" eftersom jag försöker att inte tänka på värken mer. Jag har upptäckt att jag under min avvänjning inte har märkt av den riktigt lika mycket. Min teori är att det beror på att jag, när jag tog tabletter, var tvungen att känna efter om jag hade ont för att veta om jag skulle ta treo. Men när jag slapp tänka på det, eftersom jag ändå visste när jag skulle ta tabletter och hur mycket, oavsett om jag hade ont eller inte så "försvann" värken lite. Egentligen är det nog ungefär lika mycket, men i och med att jag inte ens börjar tänka på det är det lättare att ignorera.

Men de senaste dagarna har det i alla fall varit värre. Om det beror på vädret, dålig sömn eller helt enkelt abstinens spelar ju egentligen ingen roll. Jag fortsätter i alla fall att inte tänka på det och hoppas på att det går över.

Fast just nu skulle det sitta väldigt fint med ett stort glas treo!

Aftonbladet

Såg en bra artikel på aftonbladet.se. Läs!

En av kommentarerna där säger: "Något som kanske inte är lika känt är att smärta, som inte åtgärdas och som tillåts pågå under tid, faktiskt kan få hela smärtkänselsystemet att få fnatt. Det blir överkänsligt helt enkelt. Att "härda ut" är alltså i längden inte heller en god idé. Jag säger inte att värktabletter per automatik är lösningen, men att gå med konstant värk är inte heller bra."

Jag tror att det var det läkaren som sa åt mig att ta tabletter så fort det behövdes menade. Men sen kan man fortfarande tycka att hon borde sagt något annat med tanke på att jag sa att jag alltid hade huvudvärk. Fast å andra sidan är det inte många som faktiskt trott på att jag haft huvudvärk exakt hela dagen varje dag.

Slut!

Idag tog jag min sista treo. Jag hade tänkt att ta slut på hela röret, men det kändes inte helt bra. Det kändes lite som ett misslyckande nu när allt annat gått så bra. Men planen var alltså att ta den sista på fredag, eftersom röret var slut samtidigt som det blev helg. Kändes som en bra kombination.

Sedan blev det så att jag skulle träffa några vänner och den ena av dem bad mig ta med en värktablett. Jag gick till medicinlådan för att hämta en, men kom på att jag faktiskt hade exakt en treo kvar. Jag funderade både länge och väl, men till slut bestämde jag mig.

Jag skulle ge bort min sista livlina...

Sagt och gjort sitter jag nu här utan några treo i hemmet och lite halvrädd inför morgondagen. Jag hoppas på det bästa och tänker att den 14 juli 2010 är en dag jag borde komma ihåg. För jag har bestämt mig. Aldrig mera treo!

Misslyckande

Nu är jag nere på en halv treo och allt har ju verkligen gått väldigt smidigt så här långt.

Men kanske bara för att det gått så lätt är den sista riktigt jobbig att ge upp. Jag vet att jag borde tagit den sista i fredags, men då var jag bortrest och kände att jag behövde den på morgonen eftersom det ofta känns mest precis på morgonen. Även fast jag egentligen förstår att en halv treo inte gör mycket. Men jag tycker ändå att det hjälper att få bort den värsta huvudvärken så att jag kommer igång och kan sluta tänka på det. Idag kom jag tillbaka till jobbet och då passar det ju inte heller så bra att ta bort den sista just nu.

Det hör ju också till att jag bara har sex stycken tabletter kvar i det här röret och tänkte att jag nog kan ta slut på dem innan jag slutar. För annars har jag ju kvar tabletter hemma och möjligheten att ta de finns. Jag har nämligen beslutat att jag när det här röret är slut aldrig ska ha treo hemma igen. Och om jag då tar slut på de innan så slipper jag ha frestelsen här.

Det är väl egentligen också en bortförklaring, men det får bli så. På lördag tar jag alltså den sista (om jag räknat rätt).

Å andra sidan kanske det känns som en större bedrift om jag faktiskt slutar innan alla är slut och jag "tvingas" till det.

Jag funderar på det här ikväll så får vi se vad jag kommer fram till helt enkelt

Sommaren är värst

Sommaren är härlig tycker många. För mig med huvudvärk är den däremot inte alls så kul...

Eller, det går ju an så länge det inte är sådan hemsk värme som det är nu, men stiger temperaturen upp mot 30 grader blir det jobbigt. Ofta är det väldigt soligt och solsken gör att man går och spänner sig hela tiden. Då är det solglasögon som gäller för hela slanten. Dessutom kan det ofta blåsa på sommaren vilket är jobbigt. När det blåser ska man helst ha en mössa på sig, men hur kul är det när det är 32 grader och solsken. Solhatt funkar ju också, men då måste man vara en solhattsmänniska (typ tant)

Dessutom är man ju törstig hela tiden, men man lyckas ändå aldrig dricka tillräckligt med vatten känns det som.

Jag tror även att värmen i sig gör att man lättare får huvudvärk. Många är ju också känsliga mot åska, och åskoväder kommer ju nästan bara på sommaren.

Så dagens tips; Flytta någonstans där det aldrig blir sommar!

Nedtrappningen

Jag glömde ju helt bort att berätta om nedtrappningen!

Jag tog bort ytterliggare en halva i lördags och var då nere på ½, ½, ½. Sedan pratade jag med hon på TUB som sa att eftersom det gått så bra kan jag trappa ner snabbare om jag vill. Därför tog jag en halva mindre idag och alltså nere på ½, 0 (!!!), ½. Och det är nog inte värre idag än det var igår. Eller jo, lite värre är det nog, men absolut så att man står ut.

Men nu ska jag ta så mycket till nästa tisdag tänkte jag. Då tar jag bort den sista halvan på kvällen. Och sen på lördag i nästa vecka ska förhoppningsvis ta den sista treon i mitt liv!

One can allways hope...

Jag gjorde alla fel man kunde göra

Jag har alltså varit borta i en vecka ungefär, och har varit väldigt korkad kan man säga. Jag visste att det var den helgen jag antagligen skulle få migrän, så jag hade med mig migräntabletter. Utifall att det skulle komma liksom.

Jag kom till min kompis som jag hälsade på och som vanligt på semestern blir det väldigt mycket onyttigt, massa fika och godis osv. Dessutom hade hon bestämt att vi skulle ut, och jag som egentligen inte får dricka just nu (min första kontaktperson på TUB tyckte det var dumt eftersom man kanske tar mer tabletter om man är bakis) tänkte att det säkert skulle gå bra en kväll i alla fall. Bara jag inte tog mer treo igen liksom.

När jag sedan vaknade på söndagen kände jag att jag hade lite migränkänningar. Inte egentligen att jag var bakis utan det var verkligen migrän. Så jag tog en migräntablett och tänkte att det säkert skulle gå över. Vi tog det väldigt lugnt och var hemma hos en av hennes vänner. Efter ett tag kände jag hur det bara blev sämre och sämre. Jag blev mer ljuskänslig och mådde så illa att jag trodde att jag skulle spy.

Vi gick tillbaka till henne och jag tog en till migräntablett och jag gick och lade mig. Vid halv fem-tiden väckte de mig för att det var mat. Jag gick upp och försökte äta men det gick inte alls, så jag gick tillbaka och lade mig och sov till åtta.

När jag vaknade vid åtta var jag fortfarande seg, men det började gå över. En halvtimme senare mådde jag bra och var hur pigg som helst.

Så dagens lärdom; Gör inte allt fel om du vet att du ska ha migrän en viss dag!

RSS 2.0